Dignus Boone, Bowa:

"Weinig eer te behalen op de uienmarkt"

Tholen - Momenteel is er op de uienmarkt weinig eer te behalen", constateert Dignus Boone van uiensorteer- en pakstation Bowa uit Waarde. "Er zit gewoon te weinig marge tussen de in- en verkoopprijs en dat is al een hele tijd aan de gang. Polen neemt een groot deel van de onderkant van de markt weg en betaalt daar veel geld voor."

"Baalprijzen liggen, exclusief verpakking op een niveau rond de 19-20 cent voor de middelsortering, 20 cent voor de grove en 24-25 cent voor de supers. De export is niet al te spannend. In verband met de feestdagen zullen veel bedrijven donderdag en vrijdag stilliggen. De vraag is of de handel volgende week weer met een volle week een opleving krijgt."

"Er gaan best wat auto's naar Oost-Europa, maar met 22 ton in een auto gaat het toch minder hard dan met boten van 2.000 pallets. Bovendien gaan er veel kleinverpakkingen weg. Daar kan iedereen redelijk mee in de weer blijven, maar je doet geen omzet", verklaart Dignus. "De kwaliteit van de uien vind ik bij ons redelijk, al is die wel erg wisselend."

De regenbuien kwamen deze week voor veel telers als geroepen. "De uien hebben een lekkere opfrisser gehad en staan er gewoon goed voor. Daarom snap ik nu ook heel die prijs van 18 cent afland niet die nu de ronde doet. Wij blijven in elk geval voorzichtig en doen daar niet aan mee", besluit Dignus.

Voor meer informatie:
Dignus Boone
Bowa
Weelweg 19
4414 AW, Waarde
Tel.: +31 (0)113 503 000
info@bowabv.nl 
www.bowabv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven