Troy Heemskerk en Maurits Hallo: "Voor ons is dit een uitgelezen kans"

Jonge ondernemers aan het roer bij Ton van Bergen Transport

Tholen - Je kunt gerust stellen dat het logistieke bloed bij Troy Heemskerk en Maurits Hallo door de aderen stroomt. Waar Maurits in de wasstraat begon, startte Troy in de loods. Na achtereenvolgens jaren op de auto en de planning hadden beide heren altijd de ambitie om voor zichzelf te beginnen. Dat gebeurde de afgelopen jaren al, maar die droom komt nu in het groot in vervulling door het overnemen van de aandelen van het gerenommeerde Westlandse transportbedrijf Ton van Bergen Transport.

"Transport is ons vak. De dynamiek die de transportwereld met zich meebrengt en de dagelijks puzzel is voor ons de mooiste uitdaging", vertelt Troy enthousiast. "De afgelopen twee jaar zijn we het Westland eigenlijk niet uit geweest en dat heeft wel zijn vruchten afgeworpen, want we hebben met onze opvallende verschijningen veel bekendheid op de weg gecreëerd. Wij hebben altijd al de ambitie gehad om voor onszelf te beginnen, maar dat dit op ons pad zou komen, hadden we allebei niet zo snel verwacht. Via via kwamen we in contact met Ton van Bergen. Zo zijn we als charter begonnen. Als snel bleek dat wij de potentie zagen en Ton de kans om na vijftig mooie jaren een stapje terug te doen en met trots terug te kijken op dat wat bereikt is, namelijk een prachtig transportbedrijf!"

Vandaag de dag bestaat het wagenpark van Ton van Bergen Transport uit 45 eenheden, waarvan 36 trekkende eenheden en negen bakwagens. "De werkzaamheden van TVB Transport zijn erg divers", vertelt Maurits. "Onze grootste tak van sport is natuurlijk het geconditioneerd transport en dan vooral groente, fruit, bloemen en planten, vooral nationaal. Daar ligt dan ook de focus. Maar daarnaast breiden we naar onze klanten ook de service uit en bieden we bijvoorbeeld ook groupage, containers en exceptioneel transport aan. Soms moet je experimenteel zijn, anders blijft iedereen hetzelfde doen. Wij zoeken voor ieder transport een passende oplossing."

Daarbij hebben Troy en Maurits het geluk dat ze niet in één keer voor de leeuwen worden gegooid. "Ben van Logchem heeft in de afgelopen jaren een hele belangrijke rol gespeeld binnen Ton van Bergen Transport. Samen met Ton was hij de slagader voor het bedrijf. Hij heeft er in de operatie er dagelijks voor gezorgd dat alles in de juiste banen geleid wordt en dit blijft hij natuurlijk ook gewoon doen. Voor ons is dit een uitgelezen kans om op deze manier langzaam het stokje van Ton van Bergen over te nemen. Zo is de toekomst van het personeel en TVB Transport in het algemeen gewaarborgd."

Gevraagd naar de grootste kansen en uitdagingen, antwoordt Troy: "Die zijn er natuurlijk genoeg in het transport. Waar we vooral op gaan sturen is natuurlijk het personeel - met name op de gezondheid en het werkplezier - en de service richting de klanten. Wij gaan dat doen door het bedrijf te moderniseren zodat we kunnen zorgen dat iedereen optimaal kan presteren met het juiste materiaal. Verder willen we vooral investeren in rollend materieel maar ook op het gebied van ICT om zo nog meer te kunnen sturen op cijfers en zodoende het plezier in het werk en ons servicelevel te verhogen. We doen het goed of we doen het niet. Samen met onze ambassadeurs gaan we het doen!"

Voor meer informatie:
Troy Heemskerk / Maurits Hallo
Ton van Bergen Transport
Vlotlaan 28
2681 RX Monster
troy@tonvanbergen.com 
maurits@tonvanbergen.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven