Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage tripsdruk in 2021 'hindert' Uireka onderzoek

In 2021 zijn door Uireka op drie verschillende locaties (Colijnsplaat, Tollebeek en Wieringerwerf) proeven uitgevoerd om de aantasting door Thrips tabaci in een uiengewas te beperken. De druk van deze trips was echter lager dan in 2020. Dit had vooral te maken met de weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen. De temperatuur was laag en er is veel, op sommige momenten zelfs heel veel in korte tijd, regen gevallen.

Door de (te) lage druk zijn er in 2021 geen significante verschillen gevonden tussen de diverse behandelingen en de onbehandelde veldjes. Het onderzoek wordt dit jaar herhaald. Bij definitieve vaststelling van de objecten worden de afgelopen jaar gebruikte middelen nogmaals bekeken of er nog steeds een kans is op een toelating. Ook wordt er gekeken naar andere interessante producten waarvoor de producent voornemens is er een toelating voor aan te vragen. 

Klik hier voor het volledige rapport over de beheersing van Thrips tabaci

Bron: Uireka

Publicatiedatum: