Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
District Bhavnagar, Gujarat, India

Oorlog Rusland-Oekraïne hindert export witte uien uit Mahuva

Hoewel 120 bedrijven in Mahuva tot de grootste exporteurs van gedroogde uienproducten behoren, heeft de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, dat sinds februari aan de gang is, de uitvoer belemmerd.

Witte uien worden in India niet op grote schaal gebruikt, ondanks het feit dat het land dol is op curry's, maar in andere landen zijn zij wel in trek. Witte uien die worden geteeld in en rond de kustplaats Mahuva in het district Bhavnagar in Gujarat, worden gebruikt om gedroogde uienvlokken, uiengranulaat en uienpoeder te maken.

Volgens deskundigen wordt jaarlijks ongeveer 18.000 ton gedroogde uien naar Rusland en Oekraïne uitgevoerd, wat overeenkomt met 30% van de totale uitvoer. Maar de uitvoer naar Rusland en Oekraïne is stopgezet, omdat de betalingen van de kopers onzeker zijn. Dit betekent dat de producenten van gedroogde uienproducten van Mahuva, ondanks een recordoogst dit jaar, niet van de gelegenheid gebruik kunnen maken door een daling van de vraag uit de twee landen.

Bron: krishijagran.com

Publicatiedatum: