Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LKÖ week 22:

'Het aardappelaanbod is te overzien, verkoop van uien loopt ten einde'

Sinds enkele dagen richt de aandacht van de Oostenrijkse consumptieaardappelsector zich helemaal op het nieuwe seizoen van dit jaar, dat nu langzaam op gang komt. Er liggen weliswaar nog wat partijen van de oude oogst in de koelhuizen, maar de handelsketens signaleren volgens LKÖ een overeenkomstige vraag zodat de voorraden in de komende weken tegen ongewijzigde prijzen afgebouwd kunnen worden. Ondertussen worden in Burgenland en Steiermark sinds afgelopen week al de eerste nieuwe aardappelen voor de retail gerooid.

De opbrengst per hectare is hier met 20 tot 25 ton ook al ronduit acceptabel. Het beschikbare aanbod is alles bij elkaar echter nog steeds te overzien en er is veel vraag naar vanuit de retail. De telersprijzen lagen aan het begin van de week op 52 tot 55 euro per 100 kg. In Nieder- en Oberösterreich zijn de aardappelbestanden nog niet zo ver gevorderd.

Uien: verkoop loopt ten einde
De verkoop van uien van de oogst van 2021 gaat de laatste fase in. De restvoorraden die nog voorhanden zijn, zijn meestal aan contracten gebonden. Vrij aanbod is nauwelijks nog voorhanden. De prijzen gingen nog licht omhoog voor de restvoorraden. Afhankelijk van de grootte en kwaliteit werd er meestal 23 tot 25 euro per 100 kg betaald. In Burgenland werden deze week al de eerste winteruien geoogst. Deze zullen dan vanaf half juni voor de verkoop in de retail ter beschikking staan.

Wortelenmarkt ongewijzigd
Er zijn geen veranderingen op de wortelenmarkt in Niederösterreich. De verkoop van de oogst van 2021 verloopt rustig en volgens plan. Met de gereserveerde voorraden wordt een naadloze overgang naar de nieuwe oogst gewaarborgd. De telersprijzen liggen stabiel op hetzelfde niveau als vorige week. Aan het begin van de week werd er voor wortelen in zakken van 5 kg, afhankelijk van de kwaliteit, meestal 45 tot 50 euro per 100 kg betaald.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: