met name Poolse uien op Oekraïense uienmarkt

Prijzen voor importuien in Oekraïne gestegen

Op dit moment is het grootste aanbod op de Oekraïense uienmarkt afkomstig van import, met name uit Polen. Sinds het begin van de week zijn de verkoopprijzen voor ingevoerde uien snel beginnen te stijgen. Analisten van het project verklaren dit zowel door de vermindering van de uienvoorraden in Polen als door een aanzienlijke stijging van de prijzen voor logistieke diensten.

Volgens de dagelijkse waarnemingen van het project bedragen de prijzen voor Poolse uien op de Oekraïense markt thans ongeveer 14-18 UAH/kg (0,44-0,58 €/kg). Dit betekent dat zij in de loop van de week gemiddeld 30% duurder zijn geworden. Intussen blijft de vraag naar uien in Oekraïne vrij hoog, terwijl het aanbod snel afneemt.

Volgens de handelaren zijn de uienvoorraden van vorig jaar in Oekraïne vrijwel uitgeput en worden uien van de nieuwe oogst van plaatselijke landbouwbedrijven niet aan de markt geleverd. De regio Kherson, die een van de leiders is in de teelt van primeurgroenten in Oekraïne, is immers momenteel bezet door de Russen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.