Innovaties voor de snarenbedpootmachine van Dewulf

Dewulf, full-liner in landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, heeft binnen het pootgamma enkele innovaties ontwikkeld voor de Structural 4000 snarenbedpootmachine. 

Combinatie Smart-Float
"Voortaan is de 4-rijige Miedema Structural-planter beschikbaar als Smart-Float, zoals die reeds gekend is voor de CP 42. De bedoeling van deze combinatie bestaat erin om de grondbewerking voor de snarenbedpootmachine op een eenvoudigere manier in te richten dan met portaaldissel. Op een veel compactere ruimte kan je met de geüpdatete combi namelijk meer controle houden over de verdeling van het totale gewicht en de bodemdruk. Deze vernieuwing berust op de integratie van een systeem voor de automatische dieptecontrole (Smart-Float). Doordat de tractor in staat is om een stuk lager te trekken, wordt het gewicht egaal verdeeld over de vier banden van de trekker", vertelt Florin Decoster van Dewulf.

De bewegingen die gemaakt worden om de grond te bewerken, hebben bovendien geenszins invloed op de positie van de pootmachine. "Het tussenstuk, de bok, zorgt er bij deze vernieuwde setup voor dat je de hoek naar wens kan instellen. Het is ook eenvoudig om zelf bij te sturen, aangezien de freesdiepte automatisch regelbaar is vanuit de cabine. Daarnaast kan je vanop de machine ook de plantdiepte instellen via de loopwielen, evenals de hoogte van de aanaardkap. Bovendien kan je, als je dit wenst, de frees vervangen door een rotoreg of de frees zelfs volledig omhoog zetten zodat die tijdelijk geen grondbewerking uitvoert. Deze opties stellen gebruikers nog meer dan voorheen in staat om op een gepersonaliseerde manier te poten met een vernieuwde en gehomologeerde Structural 4000."

Combinatie met portaalsturing en kistenkantelaar of bunker
Als tweede innovatie kondigt Dewulf aan dat er voor de Structural 4000 portaalsturing werd ontwikkeld. "Door de pendelende assen en de kortere wielbasis is deze machine nog wendbaarder en beter te besturen. Op die manier is de machine draaibaar over 35 graden in plaats van de gebruikelijke 8 graden. Deze set-up zorgt er bovendien voor dat de machine netjes het voorgemaakte spoor volgt. De Structural 4000 met portaalsturing is beschikbaar met een ingewerkte kistenkantelaar (die enkel gehomologeerd is in Nederland), maar ook met de standaardbunker."

Voor meer informatie:
Florin Decoster
Dewulf
Moorseelsesteenweg 20
BE – 8800 Roeselare, België
T: +32 51 20 58 71
florin.decoster@dewulfgroup.com 
www.dewulfgroup.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven