Africa Works! op 28 juni

Conferentie voor bevordering en faciliteren van voedselhandel tussen Nederland en Afrika

De focus van Africa Works!, het grootste zakelijke forum over Afrika van de Benelux, staat dit jaar onder andere in het teken van voedsel. Africa Works! wordt op 28 juni gehouden in Den Haag. Naast duurzame voedselproductie zijn ook hernieuwbare energie en water belangrijke thema’s.

Welke rol kan het bedrijfsleven spelen bij de snelle ontwikkeling van Afrika? En hoe kan dat op een manier die toekomstbestendig is? Welke kansen levert dat op voor uw bedrijf? Dit zijn belangrijke thema’s die tijdens de vijfde editie van Africa Works! aan de orde komen.

"Het opnemen van voedsel als een van de drie hoofdthema’s was erg belangrijk voor ons", vertelt Núria Vlonk-Cunha Soares, projectleider van Africa Works! namens de Netherlands-African Business Council. "De bevolking van de meeste Afrikaanse landen groeit razendsnel, en dus ook de behoefte naar voedsel", Volgens Vlonk, die goed ingevoerd is op het gebied van groente en fruit import vanuit Afrika, liggen er nog voldoende mogelijkheden voor verdere uitbouw van groente en fruit export vanuit Afrika. Zowel organisch als non-organisch.

"Voor bedrijven die interesse hebben in Afrika maar nog niet direct af willen reizen is Africa Works! een mooie gelegenheid om eerste stappen te zetten. Er komt een delegatie uit Egypte, gespecialiseerd in de productie van zacht fruit, naar Africa Works! Ook zijn er tien bedrijven uit Algerije, alsmede een delegatie uit Nigeria." Naast export is het voor veel van de deelnemers ook belangrijk om de lokale voedselproductie te verhogen en daarmee minder afhankelijk te zijn van import. Nigeria telt ruim 200 miljoen inwoners en zal naar verwachting nog voor het eind van deze eeuw meer inwoners hebben dan de Verenigde Staten - een enorme groeimarkt voor Nederland.

'Innovation for Resilient growth' is het thema van Africa Works! dit jaar, waarbij het accent naast voedsel ligt op water en energie. Deelnemers kunnen luisteren naar inspirerende sprekers en inhoudelijke workshops over de drie thema’s. Zakelijke kansen in 5 verschillende Afrikaanse landen worden gepresenteerd tijdens de landen-specifieke workshops, terwijl vraag en aanbod bij elkaar gebracht worden tijdens de investeerders-sessie. Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot netwerken tijdens de dag.

Africa Works! wordt georganiseerd in samenwerking met kennispartner TNO en de Directie Duurzame Economische Ontwikkeling (DDE) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher, geeft de openingsspeech.

Voor meer informatie:
Africa Works
info@nabc.nl 
www.africaworks.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven