René Tiggelman, Handelsmaatschappij van Langevelde:

"Rustige export, dramatische containertarieven, maar kwaliteit uien boven verwachting"

Tholen - Van drukte in de uienexport is momenteel niet echt sprake. "De laatste maanden hebben wij het niet al te druk gehad, al ligt het er wel aan op welke bestemming je vooral actief bent, maar we moeten het de laatste jaren in de uien toch niet van de tweede seizoenshelft hebben", zegt Rene Tiggelman van Handelsmaatschappij Van Langevelde uit Kruiningen.

"Zo is Brazilië eigenlijk geen moment vol aan de markt geweest en daar konden we andere jaren nog weleens een leuk volume heen sturen. Wij exporteren nog een klein beetje naar Afrika en ik verwacht dat we deze week de laatste uien naar Spanje sturen, dus die zijn nog redelijk lang doorgegaan."

"Al met al is het een redelijk jaar geweest. Prijzen liggen nog altijd rond de 20 cent voor de grove- en middelsortering. Kwalitatief is het seizoen eigenlijk boven verwachting verlopen. In de vroege plantuien waren er nog wat kwaliteitsproblemen, maar in de zaaiuien hebben we geen klachten gehad", aldus de bureau-exporteur. "De aardappelexport is dit jaar redelijk constant verlopen, maar hier hebben we onze vaste afnemers voor."

Of de uien uiteindelijk allemaal een afnemer vinden, vindt Rene vanuit zijn positie moeilijk inschatten. "Maar uiteindelijk gaan de uien toch wel op en vinden ze toch wel voor een paar cent een baasje. Wel maak ik me zorgen over de hoge containertarieven. Die hebben afgelopen jaar toch wel invloed gehad op onze handel en ik vrees dat we op dit gebied het komende half jaar ook nog geen verbetering kunnen verwachten."

Voor meer informatie:
René Tiggelman
Van Langevelde Handelsmaatschappij
Stationsweg 4d
4416 PJ Kruiningen
Tel: 0113-382600
rene@javala.nl     
www.javala.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.