Wat maakt de zoete uien van Walla Walla zo speciaal?

Keystone Fruit Marketing, een afdeling van Progressive Produce, staat bekend om zijn uienprogramma dat het hele jaar door loopt. "Niemand kent de Walla Walla zoete uien beter dan gewasmanager Dan Borer," aldus een persbericht van het bedrijf. Verkoop- en marketingmanager Andrea Scroggs praat met hem over het komende Walla Walla-seizoen en over wat deze zoete ui zo speciaal maakt.

Andrea Scroggs en Dan Borer 

Andrea Scroggs: Wat kunt u ons vertellen over de vooruitzichten voor de oogst van dit jaar tot nu toe?
Dan Borer: Goede kwaliteit en een vroege start.

Ik heb de eer gehad om samen te werken met deze unieke groep telers, met verschillende achtergronden en persoonlijkheden, die allemaal zijn samengekomen om de klanten een prachtige ui te leveren. Hoe is het voor u geweest om de afgelopen jaren nauw met hen samen te werken?
Deze telers zijn tweede en derde generatie telers die voortbouwen op ervaring uit het verleden en hun stempel drukken op de teelt met moderne tuinbouw- en managementpraktijken met indrukwekkende resultaten.Borer vertelt dat de Walla Walla teelt van dit jaar een vroege start kende.

Wat maakt de zoete ui uit Walla Walla zo bijzonder? Waarin verschilt hij van andere uien in het programma van Keystone?
Omdat de Walla Walla een open bestoven ui is, telen we ons eigen zaad, wat een heel ander niveau van zorg vereist om een zoete ui van goede kwaliteit te pleveren.

We mogen de heirloom Rose niet vergeten. Wat kunt u ons over deze ui vertellen?  
Net als een Walla Walla zoete ui, worden de Rose zoete uien met de hand geselecteerd voor zaad. Hoewel het een lastig karwei is, levert het een voortreffelijk smakende zoete ui op.

Wat is uw favoriete manier om Walla Walla zoete uien in uw keuken te gebruiken?
Absoluut niet... grillen!

Is er nog iets dat u zou willen toevoegen?
We zien een algemene trend om uien in kleinere consumentenverpakkingen te verpakken. Daarom hebben we in het verpakkingsbedrijf flink geïnvesteerd in apparatuur om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Voor meer informatie:
M. Andrea Scroggs
Keystone Fruit Marketing
+1 717 597 2112
ascroggs@keystonefruit.com  
www.keystonefruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven