Open Dag CZAV/Rusthoeve wordt verplaatst naar 23 juni

De stikstofdoelen zijn vrijdag 10 juni in twee brieven naar de Tweede Kamer verstuurd. De stikstofmaatregelen die vorige week bekend zijn gemaakt, zijn zeer disproportioneel voor de landbouw in het hele land, zo meldt CZAV. "De bijdrage die van de landbouw wordt verwacht is enorm en veroorzaakt veel onrust en boosheid."

Nieuwe datum
"CZAV deelt deze zorgen van de achterban en staat als boerencoöperatie volledig achter de leden. We snappen de actiebereid goed en hopen dat die positief zal bijdragen aan het aanpassen van de plannen. In navolging hierop heeft de organisatie van de Open Dag, CZAV en Proefboerderij Rusthoeve, besloten om de Open Dag van 22 juni 2022 te verplaatsen naar donderdag 23 juni 2022."

Innoveren en renderen
Het thema van de Open Dag heeft alles te maken met de toekomst van de boeren: 'Innoveren & renderen'. Een breed en actueel thema binnen de landbouwsector, waar alle telers nu mee te maken hebben. "CZAV denkt actief mee op landelijk niveau om deze uitwerking zo haalbaar en praktisch mogelijk te maken. Door proeven aan te leggen en alternatieven te bekijken, blijven we meezoeken naar antwoorden die zo hard nodig zijn in deze sector."

Toekomst landbouw
CZAV is actief in georganiseerd verband, onder andere middels BO Akkerbouw, waar ze het werk van de verschillende standsorganisaties (LTO, AJK, NAV) ondersteunen. "Al meerdere jaren is gewezen op de risico’s van de maatregelen, er zijn alternatieven aangedragen en er zal worden meegedacht in belang van de boeren over het bijsturen en uitwerken van de plannen. We blijven geloven in een toekomst voor de landbouw."

Bron: CZAV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven