Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gevreesde faillissementsgolf nu toch verwacht in 1e helft 2023

De faillissementsgolf waarvoor al tijden wordt gewaarschuwd (onder meer na één jaar corona), lijkt er nu echt te komen. Dat stellen onderzoekers van accountants- en adviesbureau PwC en de Universiteit Leiden na een gesprek met 188 experts over het thema. 'Het moment waarop die golf lijkt te komen schuift op met de steunmaatregelen', zegt herstructureringsexpert Edwin van Wijngaarden van PwC bij BNR Nieuwsradio. 

Experts zien nu een toename van de vraag bij Bijzonder Beheer van de banken in het derde kwartaal. Dat blijkt ook uit de Bijzonder Beheer Monitor van PwC. Het zijn niet alleen the usual suspects als de reisbranche en de horeca waar de klappen gaan vallen. "Wat nu opvalt, is de industriesector. Die wordt ook geraakt door hoge energie- en grondstoffenprijzen die naar eindklanten doorberekend moeten worden. Echter ook de retail en de groothandel worden genoemd. Dat heeft te maken met de economische onzekerheid als gevolg van de oorlog."

Bron: BNR

 

Publicatiedatum: