thema “Uienteelt in transitie”

Landelijke Uiendag donderdag 25 augustus

Traditioneel vindt op de laatste donderdag van augustus de Landelijke Uiendag plaats. Dit jaar zal de Uiendag dus georganiseerd worden op donderdag 25 augustus, locatie proefboerderij Rusthoeve te Colijnsplaat.


Editie van vorig jaar

"Dit jaar is het thema “Uienteelt in transitie”. Nederland is een belangrijke speler op het gebied van uien in de wereld. We willen graag kwalitatief goede uien leveren. We blijven zoeken naar de optimale manier van uien telen. In eerste instantie denken we misschien al snel dat we alles al geprobeerd hebben, maar als het klimaat niet meehelpt met tekort of teveel water of er schort iets in de teelt, dan is het lastig om een goede opbrengst te genereren."

"Waar liggen er kansen? Water bufferen, druppelirrigatie, beregenen of andere strategieën m.b.t. trips, plantversterkers, andere meststoffen, ander teeltmethoden zoals uien op verhoogde bedden of ruggenteelt? De keuze zal voor iedereen verschillend zijn. Uiteindelijk telt het netto resultaat. We hopen dat we erin geslaagd zijn om weer een leuk aantal onderwerpen/proeven uit te zoeken, om dit met u en bezoekers te bespreken", vertelt organisator Luc Remijn van het UIKC

Via deze link kunnen standhouders zich aanmelden

Voor meer informatie
UIKC
Luc Remijn
T +31 186 57 30 11
M +31 6 53 26 11 72
L.Remijn@delphy.nl 
www.uikc.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.