Fotoreportage

2.500 bezoekers op Open Dag CZAV/Rusthoeve

Tholen - Door de boerenprotesten een dagje later dan gepland, maar donderdag 23 juni vond dan toch de Open Dag van CZAV/Rusthoeve plaats. Uiteraard werd er nog teruggeblikt op 'Stroe', maar daarnaast was er nog veel meer te zien en te horen. Naar verwachting 2.500 bezoekers nemen deel aan workshops, rondleidingen en maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar weer te ontmoeten. 

Met 80 deelnemers waren er meer standhouders dan andere jaren. Dit jaar was het thema 'Innoveren & renderen'. Een breed en actueel thema binnen de landbouwsector, waar alle telers nu mee te maken hebben. CZAV denkt actief mee op landelijk niveau om deze uitwerking zo haalbaar en praktisch mogelijk te maken. Door proeven aan te leggen en alternatieven te bekijken, blijven we meezoeken naar antwoorden", aldus Bram de Visser van CZAV. 

"Met de telers delen we onze concrete ervaring en voorzien we in deskundig advies. CZAV en Rusthoeve vullen elkaar daarbij uitstekend aan. We hebben samen een enorme schat aan kennis én een proefboerderij waar we vele mogelijkheden kunnen uitproberen. We laten we niet alleen de resultaten zien, maar ook onze aanpak voor innoverend en renderend telen."


Trekker van Kloosterman op waterstof

Tevens was het voor telers mogelijkheid om hun spuitlicentie te verlengen voor het onderdeel ‘Teelt’ en ‘Veiligheid & Techniek’. ZAJK organiseerde in samenwerking met ZLTO een jongerenprogramma met het thema ‘Be wise, bereken je kostprijs’. Dit vraagstuk wordt tijdens het jongerenprogramma toegelicht door sprekers van ZLTO, Delphy en akkerbouwer Tonco Padmos. 

Klik hier voor een fotoreportage van de standhouders


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven