Handel in uien al vroeg op gang

Er zijn dit jaar minder uien uitgezaaid. Daarnaast hebben de meeste percelen uien te maken gehad met een moeilijke opkomst na zaaien, zo meldt Agrifirm. Dit zorgt ervoor dat er gemiddeld genomen een stuk minder planten per hectare staan wat zeker invloed gaat hebben op de hectare opbrengsten. Tijdens de zaaiperiode was er al belangstelling van afnemende partijen. 
 
De teeltkosten stijgen door hogere prijzen voor onder andere brandstof, kunstmest en gewasverzorgingsmiddelen. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn de teeltkosten van uien hard gestegen. Er wordt waarschijnlijk minder vaak bemest. Dit kan leiden tot lagere opbrengsten, ook in het buitenland. Op dit moment hebben we te maken met hoge transportkosten, wat nadelig kan zijn voor ons als uien exporterend land. Al is het voor onze binnenlandse markt gunstig dat buitenlandse uien vooral uit Nieuw-Zeeland hier ook minder gemakkelijk heen getransporteerd worden.

De handel van de uienoogst 2022 is vroeg op gang gekomen. Veel uientelers volgen de ontwikkelingen op de uienmarkt op de voet. Wanneer het verstandig is geweest om de uien te verkopen, is vaak alleen achteraf te bepalen.

Voor meer informatie:
Agrifirm
www.agrifirm.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven