Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coulanceperiode registratieplicht landbouwvoertuigen 1 juli voorbij

De coulanceperiode voor niet-geregistreerde landbouwvoertuigen is per 1 juli 2022 voorbij. Na die datum lopen landbouwvoertuigen die niet geregistreerd zijn en toch gebruik maken van de openbare weg het risico op een boete. LTO Nederland roept alle ondernemers die de registratie nog niet in orde hebben gemaakt op deze met spoed af te ronden, zodat zij aan wet- en regelgeving voldoen, en geen risico lopen op een hoge boete.

Landbouwvoertuigen in Nederland moeten per 1 januari 2022 geregistreerd zijn om de openbare weg op te mogen. Voor de registratie van de bestaande landbouwvoertuigen is een periode van een jaar (conversieperiode) uitgetrokken. Tijdens deze conversieperiode, die tot 1 januari 2022 gold, was er geen keuring van de RDW nodig en waren er lagere kosten voor registratie van het landbouwvoertuig. Omdat er tegen het einde van 2021 zoveel aanvragen voor registratie binnenkwamen, kon de RDW het aantal aanvragen niet voor 1 januari 2022 afronden. Om die reden is er door de ministeries van I&W en J&V een coulancebeleid afgesproken. Dat hield in dat in een periode van 6 maanden de RDW alle aanvragen van registratie van landbouwvoertuigen kon verwerken, en niet-geregistreerde landbouwvoertuigen op de openbare weg in die periode geen boete kregen. Die periode is per 1 juli voorbij.

Bron: LTO 

Publicatiedatum: