Den Haag wil regeldruk ondernemers verlagen

Ondernemers hebben met veel regelgeving te maken: lokale, nationale en Europese regels op allerlei terreinen. Nieuwe wetten en regels moeten doeltreffend zijn en geen ongewenste effecten hebben,
met rechtsbescherming voor veel uiteenlopende belangen en hoge standaarden voor veiligheid.

"Regelgeving kan echter ook te omvangrijk of te complex worden. Als bij sommige ondernemers bij voorbaat de moed in de schoenen zakt om een eerste werknemer in dienst te nemen, vanwege alle regels die daar tegenwoordig bij komen kijken, is dat een belangrijk signaal", aldus het rapport 'Programma vermindering regeldruk ondernemers: Regels die werken en de lasten beperken', die minister Adriaansens naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. 

"Hoewel iedereen begrijpt dat regels noodzakelijk zijn, is het van belang dat ze werkbaar en uitvoerbaar zijn. Ook is relevant of de regeldruk die er vaak mee gepaard gaat niet te hoog wordt. Voor kleine bedrijven kan generieke regelgeving een te grote last zijn. Daarmee heeft de overheid rekening te houden. Het is de kunst om de balans te vinden tussen regels die werken en de lasten beperken."

Lees hier het volledige programma


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven