Indiase overheid lanceert challenge voor studenten en startups voor technologie om uien te bewaren

Deze week heeft de Indiase regering een uitdaging gelanceerd voor studenten, startups en bedrijven met de vraag technologieën te ontwikkelen die beschadiging en verrotting van uien tegengaan. Een oplossing voor deze kwestie is van essentieel belang, aangezien naar verluidt 30-40 procent van dit belangrijke keukenartikel verloren gaat tijdens de opslag.

De uitdaging, die blijkbaar tot doel heeft oplossingen te vinden die de uienprijzen doen dalen, is opgesplitst in vier delen: verbetering van het ontwerp van opslagstructuren, de fase vóór de oogst, primaire verwerking en valorisatie, d.w.z. waardetoevoeging en benutting van ongebruikte uien.

In een tweet van de regering stond te lezen: "De afdeling Consumentenzaken, Ministerie van Consumentenzaken, Voedsel en Openbare Distributie, kondigt aan om, 'Technologieën voor Primaire Verwerking, Opslag en Valorisatie van Uien' te ontwikkelen via 'Grand Challenge on Onion Storage'."

Volgens de tweet komen bachelor- en masterstudenten, postdoctorale studenten, promovendi, onderzoekers en niet-onderwijzend personeel in aanmerking voor deelname aan de 'Grand Challenge'. Startups, MSME's en Indiase bedrijven komen ook in aanmerking.

Bron: moneycontrol.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven