Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crisis in Sri Lanka treft Indiase uienexport

De afgelopen drie maanden, vooral sinds in Sri Lanka een economische crisis is uitgebroken, hebben Indiase exporteurs hun uitvoer naar het land stopgezet. Sri Lanka is een belangrijke bestemming voor land- en tuinbouwproducten zoals suiker, druiven en uien. Sinds de economische crisis is uitgebroken, hebben de meeste exporteurs de handel opgeschort, hoewel sommigen klagen dat hun betaling is vastgelopen.

De exportrekening van India naar de eilandnatie voor het boekjaar 2021-22 bedroeg 5.208,3 miljoen dollar, een groei van 65 procent op jaarbasis. Uien, druiven, technische goederen, magere melkpoeder en suiker zijn de belangrijkste exportgoederen naar Sri Lanka. Gezien de gemakkelijke verbindingen over zee, verzenden Indiase exporteurs hun producten gewoonlijk per schip vanuit de havens.

Het grootste deel van de kredietlijn die door de Reserve Bank of India was toegestaan, werd door Sri Lanka gebruikt om brandstof en levensmiddelen in te voeren. Een van de goederen die sindsdien niet meer naar Sri Lanka gaan, zijn Indiase uien. Voor het boekjaar 2021-22 exporteerde India 162.000 ton uien naar Sri Lanka.

Bron: indianexpress.com

Publicatiedatum: