Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maharashtra-telers dreigen uienleveringen vanaf 16 augustus stop te zetten vanwege slechte prijzen

Uientelers in het Indiase Maharashtra, geleid door de State Onion Growers' Association, hebben gedreigd op 16 augustus geen uien meer naar de werven van het APMC te brengen tenzij zij een gemiddelde prijs van Rs 25 (€ 0,30) per kg ontvangen.

Bharat Dighole, voorzitter van de Maharashtra State Onion Growers' Association, zei maandag in een verklaring: "De afgelopen 7-8 maanden hebben de uientelers maar een magere betaling voor hun producten ontvangen en enorme verliezen geleden." De regeringen van de Unie en de deelstaten hebben de benarde situatie van de uientelers grotendeels genegeerd. In plaats daarvan hebben ze maatregelen genomen om de uienprijzen te verlagen.

De telers beweren dat het beleid om de uienprijzen te controleren door de export te verbieden, uien in te voeren, uienhandelaars te overvallen en de opslag te beperken, hen schade heeft berokkend.

"Op dit moment verkopen de telers tegen bodemprijzen en kunnen ze hun teeltkosten niet eens terugverdienen." De (regionale) overheid heeft geen concrete acties ondernomen om de telers te helpen. Als gevolg daarvan zijn de telers onrustig. Vanaf 16 augustus moeten de telers op de APMC-veilingen gemiddeld Rs 25 per kg krijgen, anders zullen de uientelers in Maharashtra voor onbepaalde tijd stoppen met de verkoop van hun producten op de APMC-veilingen", aldus Dighole.

"De uientelers van Maharashtra lijden onder een financiële crisis door de verliezen die zij hebben geleden als gevolg van de prijsdaling. Daarom moet de regering een subsidie van Rs 2000 (bijna €25) per 100 kg aankondigen voor uien die de landbouwers dit seizoen reeds hebben verkocht en een vaste prijs van Rs 3000 (bijna €40) per 100 kg voor de verdere verkoop, beweerde de telersbond Swabhimani Shetkari Sanghatna.

De vereniging diende een memorandum in bij het kantoor van de districtsmagistraat en bij Tehsildar Sharad Ghorpade en waarschuwde voor ernstige protestacties als hun eisen niet werden ingewilligd.

Bron: krishijagran.com en deshdoot.com 

Publicatiedatum: