Filipijnen: Senator Marcos hekelt plan om witte uien te importeren

Senator Imee Marcos heeft de aandacht gevestigd op het plan van het ministerie van Landbouw om witte uien te importeren. In een verklaring trok zij de "algemene beweringen" van het ministerie over een plaatselijk tekort aan witte uien in twijfel, omdat het ministerie niet de juiste inventaris van de oogst voor konden leggen. Het ministerie van Landbouw wordt momenteel geleid door Imee's broer, president Ferdinand Marcos Jr.

"Het ministerie werd aangespoord om het tekort aan witte uien te evalueren," zei Imee Marcos in een verklaring. "Opnieuw konden geen gegevens worden voorgelegd, alleen algemene beweringen dat 'de pakhuizen die we inspecteerden echt leeg waren'."

Marcos ging ook in op de smokkel van witte uien naar het land, inclusief het creëren van een kunstmatig tekort aan aanbod en ze waarschuwde de betrokkenen. Onlangs werd in Misamis Oriental voor een bedrag van ongeveer 36 miljoen euro aan verkeerd aangegeven uien in beslag genomen.

"We zijn ons bewust van de werkwijze die gaande is. Het is hetzelfde oude verhaal," zei ze. "Eerst smokkelen ze. Dan creëren ze een tekort, en produceren een legitieme invoervergunning," legde de senator uit. "Tegen volgende week, twijfel ik er niet aan dat gesmokkelde uien de markt zullen overspoelen, gedekt door een zogenaamd 'legitieme' importorder van gigantische proporties."

Bron: politics.com.ph


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.