Agrico neemt nieuwe miniknollenopslag in gebruik

Woensdag 17 augustus is de eerste vracht met miniknollen geleverd bij de nieuwe miniknollenopslag van Agrico die het afgelopen jaar is gebouwd op het industrieterrein de Munt in Emmeloord. Vorige week is de miniknollenopslag opgeleverd en vandaag is de eerste vracht met miniknollen afgeleverd. De opslag is gevestigd aan de Escudo in Emmeloord op loopafstand van het hoofdkantoor en het Agrico Quality Center.

Bewaring
De opslag heeft een capaciteit voor 10 miljoen miniknollen. De miniknollenopslag is uitgerust met vier cellen. Hierdoor kan Agrico met verschillende bewaarregimes de miniknollen optimaal bewaren.

Een van de speerpunten van Agrico is het aanbieden van hoogkwalitatief uitgangsmateriaal. De bouw van de miniknollenopslag is één van de stappen in dit proces. Mark Zuidhof: “Door de opslag van de miniknollen in eigen beheer te verzorgen zijn we nog beter in staat de kwaliteit van ons uitgangsmateriaal te garanderen.”

Agrico kan met de ingebruikneming van de miniknollenopslag de fytosanitaire eisen en maatregelen beter waarborgen. De miniknollen komen niet in contact met andere agrarische producten, waardoor het risico op ziektes aanzienlijk lager is.

De miniknollenteelt is voor Agrico van essentieel belang om voldoende kwalitatief hoogwaardig pootgoed te telen voor haar leden en afnemers. Miniknollen vormen de basis voor Agrico’s hoogste klassen in het uitgangsmateriaal.

De miniknollen die nu worden opgeslagen in het net opgeleverde miniknollenopslag, zullen worden gebruikt voor uitplant in teeltseizoen 2023 en voor de verdere opbouw van hoogwaardig uitgangsmateriaal.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.