Hinder verwacht op Belgische wegen door onderhoudswerkzaamheden

In België zijn de komende weken meerdere onderhouds-werkzaamheden gepland, wat tot de nodige hinder kan leiden. Hieronder een overzicht:

Liefkenshoektunnel
Werken zijn gepland in de Liefkenshoektunnel in de tunnelkoker richting Nederland van vrijdag 26 augustus om 20.00 uur tot en met maandag 5 september om 05.00 uur.

Tijdens de werken is er slechts 1 rijstrook (3,75 m) beschikbaar. Doortochten van uitzonderlijke transporten kunnen hierdoor zeer moeilijk verlopen, zo meldt de federatie.

"Om de veiligheid van de andere tunnelgebruikers niet in het gedrang te brengen, vragen wij rijders rekening te houden met bovenstaande werken en uitzonderlijke transporten door de Liefkenshoektunnel tijdens de hierboven vermelde data te vermijden."

"Indien men toch voor een route via de Liefkenshoektunnel kiest, kunnen de transporten geconfronteerd worden met lange wachttijden. Indien de transporten breder zijn dan 3,75 m is het onmogelijk om de werf te passeren."

Voor de rijrichting Gent/Beveren is in de tunnel op donderdag 1 september en op vrijdag 2 september tunnelonderhoud gepland voor de rijrichting Nederland/Stabroek. De respectievelijke rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel om 21.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer, en dit tot ‘s anderendaags 05.00 uur.

De Liefkenshoektunnel nemen richting Gent (1/9) en Nederland (2/9) is niet mogelijk gedurende deze nachten. Tijdens de werken is er een omleidingsroute voorzien.

Brusselse binnenring
Van maandag 22 tot vrijdag 26 augustus wordt er gewerkt op de Brusselse binnenring (R0) tussen het Groenendaalkruispunt en de grens met Wallonië. Het wegdek van de ring krijgt een nieuwe asfaltlaag. Het verkeer richting Waterloo zal tijdens de werken maar over een rijstrook in plaats van twee beschikken en er zal een snelheidsbeperking gelden.

Afsluiting E40 
In de nacht van 21 op 22 augustus wordt de E40 in beide richtingen afgesloten tussen Aalst en Erpe-Mere. Voor de vernieuwing van 2 bruggen op de E40 te Erpe Mere moet er die nacht uitzonderlijk zwaar werfmaterieel aangevoerd worden via de autosnelweg. Dit gebeurt tussen 22.00 uur op zondag 21 augustus tot 5.00 uur op maandag 22 augustus. De snelweg moet hierbij volledig dicht in de beide richtingen en al het verkeer wordt omgeleid.

Bron: Febetra


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven