Blijven de uienprijzen in Georgië zo hoog?

Het Georgische uienseizoen begint rond half juni. Dit jaar zijn de groothandelsprijzen voor het product ongeveer tweemaal zo hoog als het vorige jaar. Bovendien zijn de prijzen ongewoon lang op een hoog niveau gebleven. Uit het vorige week op de Georgische markt gehouden onderzoek bleek dat de uien werden verkocht voor € 0,47 per kilo - de hoogste prijs die voor die bepaalde week werd waargenomen, en praktisch de gemiddelde prijs sedert juni. In dezelfde periode varieerden de prijzen in het vorige seizoen van
€ 0,19/kg tot € 0,24/kg.

Wat uien betreft, is Georgië sterk afhankelijk van invoer. Sinds 2014 kwam ongeveer 70% van de uien die door de Georgiërs werden geconsumeerd, uit het buitenland. Zo'n grote afhankelijkheid van de invoer betekent dat het land de buitenlandse prijzen samen met de uien zelf invoert.

Voor de toekomst wordt verwacht dat de Georgische prijzen niet lang op het huidige niveau zullen blijven. Het lokale aanbod zal de komende weken stijgen naarmate de oogst in het hele land wordt voortgezet. Dit zal een negatieve druk uitoefenen op de uienprijzen aangezien de Georgische uien slechts één koper hebben: de lokale markt.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.