De export van knoflookstengels in China bereikte in juli een hoogtepunt

China is 's werelds grootste leverancier, consument en exporteur van knoflook. Een knoflookstengel is een aanhangsel van knoflook. China exporteert meer dan 20.000 ton knoflookstengels per jaar, hoofdzakelijk naar Aziatische landen. De Chinese export van knoflookstengels bereikte in juli een hoogtepunt in zes jaar.

In juli 2022 bedroeg China's totale export van knoflookstengels 3.067 ton, een stijging met 17,3% op maandbasis en 33,9% op jaarbasis. In juli steeg de export van knoflookstengels tweemaal op jaarbasis. Het hoogseizoen voor de export van knoflookstengels loopt van juli tot september en de buitenlandse vraag naar knoflookstengels blijft in die periode stijgen. De export van knoflookstengels bereikte dit jaar een nieuw hoogtepunt in zes jaar.

In juli 2022 bedroeg de totale waarde van de door China geëxporteerde knoflookstengels € 5,5 mln, een stijging met € 830 mln of 17,11% ten opzichte van de vorige maand. Op jaarbasis was er een stijging met € 1,3 mln, of 39,8%.

Zuid-Korea staat op de eerste plaats van de exportbestemmingen
In juli 2022 exporteerde China knoflookstengels naar 25 landen, waarbij Zuid-Korea de eerste plaats innam, gevolgd door Japan en Spanje. In juli importeerde Zuid-Korea 966,6 ton knoflookstengels uit China, goed voor 31,5% van de totale export in China. Japan importeerde 836,9 ton knoflookstengels, goed voor 27,2% van het totaal. Spanje importeerde 322,5 ton, goed voor 10,5%.

De provincie Shandong en de provincie Yunnan zijn de belangrijkste provincies voor de export van knoflookstengels
De provincie Shandong is goed voor meer dan 70% van China's exportprovincies van knoflookstengels en staat daarmee op de eerste plaats. In juli 2022 waren de belangrijkste exportprovincies van knoflookstengels in China de provincie Shandong, de provincie Yunnan en de provincie Hunan. In juli exporteerde de provincie Shandong 2168,5 ton knoflook, goed voor 70,7%. De totale export van de provincie Yunnan bedroeg 2,3 mln ton in juli, goed voor 7,5%. De export van de provincie Hunan bedroeg 214,7 ton, goed voor 7%.

Bron: Mysteel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven