Herfstuienseizoen van start in het noordwesten van de VS

Onions 52, gevestigd in Syracuse, Utah, heeft officieel het startschot gegeven voor het herfstuienseizoen in de staten Washington en Utah. De vraag naar nieuwe uien is bijzonder groot en het seizoen is dan ook druk van start gegaan.

"De oogst is in volle gang in de staat Washington en we starten begin september met de opslag van uien voor ons bewaarseizoen. Bewaaruien hebben een aanzienlijk lager watergehalte dan zomeruien, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden opgeslagen van de vroege herfst tot het volgende voorjaar in geklimatiseerde loodsen. Het is niet onwaarschijnlijk dat in september geoogste uien tot laat in mei of zelfs begin juni naar de winkels worden verzonden," aldus directeur marketing Falon Brawley.

Het team van Onions 52

"Wij zijn een one-stop uienbedrijf met een overvloed aan opties voor retailverpakkingen, private labeling, foodservice aanbiedingen en alles daartussenin voor alle kleuren uien," zegt eigenaar Shawn Hartley. "We zijn bemoedigd door de oogst in het noordwesten, inclusief Idaho/Oost-Oregon. Het is een waanzinnige start van het seizoen geweest in alle gebieden."

"Partnerloodsen in Oost-Oregon zullen eind augustus en begin september beginnen met oogsten," zei Tiffany Cruickshank van het nieuw opgerichte kantoor in Vale, Oregon. "De oogst ziet er wisselend uit door een droge, koude en winderige lente in combinatie met meerdere hittegolven tijdens het seizoen. Sommige plantages hebben het zeker beter gedaan dan andere. We hopen dat de omstandigheden de uien in staat zullen stellen om nog wat groter te worden voordat de oogst van start gaat."

Meer van het Onions 52 team

De Onions 52-teeltbedrijven zullen klanten in het hele land van eind augustus tot begin juni rode, gele, witte, zoete, USDA-gecertificeerde bio-uien en traanloze Sunions van topkwaliteit leveren.

Voor meer informatie:
Falon Brawley
Onions 52
+1 801 773 0630
Falon@onions52.com  
www.onions52.com     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven