Groka/Grove Hannover

"Het is momenteel moeilijk om aan grote aardappelen te komen"

Het aanbod aan Duitse aardappelen en uien wordt door de nieuwe oogst succesvol uitgebreid. Maar het gebrek aan neerslag en de aanhoudende droogte maken het de Duitse telers momenteel extreem moeilijk. "We hebben momenteel nog geen concrete cijfers over de oogstverliezen, maar er is in het hele assortiment sprake van tekorten bij bepaalde goederen, terwijl andere gewassen juist weer te klein zijn. Bij de aardappelen bijvoorbeeld is er wel voldoende lokaal aanbod voorhanden, maar grote aardappelen zijn uiterst moeilijk te vinden", zegt Steffen Gurak, vestigingsleider van Groka/Grove op de groothandelsmarkt in Hannover.

"Aan de verkoopzijde is de inflatiestijging ook bij een basisvoedings-middel zoals de aardappel merkbaar," vervolgt Steffen. "De afzet zou iets beter kunnen zijn en is in z'n geheel genomen eerder gemiddeld. Dat is echter in geen geval te wijten aan de prijzen, want de prijzen liggen slechts iets boven het niveau van vorig jaar. Toch zijn de kostenstijgingen binnen de totale leveringsketen momenteel overal voelbaar, wat op een gegeven moment ook voor ons handelaren zorgwekkend wordt."


Het Groka-team op de groothandelsmarkt Hannover met vestigingsleider Steffen Gurak (rechts)

Aansluiting op de nieuwe oogst
Steffen sluit bovendien niet uit dat de oogst- en kwaliteitsverliezen als gevolg van het weer nog verder zullen doorwerken. "Juist omdat de groothandelsmarkt terug kan vallen op de goederen in de magazijnen van Groka, zullen we ook ondanks de slechte weersomstandigheden in 2022 ervoor zorgen dat onze klanten tot juni 2023 steeds van Duitse goederen worden voorzien. We zullen het assortiment zeker aanvullen met Sieglinde, Galatina of de Italiaanse Annabelle, het doel is om de klanten tot aan de nieuwe oogst Duitse aardappelen en uien aan te bieden."

Groka heeft ook al vele jaren een eigen standplaats op de groothandelsmarkt in Hamburg. Via deze vestiging worden restauranthouders, gespecialiseerde retailers en andere groothandelsklanten van aardappelen, uien en andere groenten- en fruitsoorten uit binnen- en buitenland voorzien. "Qua omzet zijn de twee pandemiejaren uitstekend geweest voor ons. Of de omzet weer zal zakken tot het niveau van voor corona zullen we pas in de winter kunnen zien", luidt het tot slot.

Voor meer informatie:
Steffen Gurak
Groka GmbH
Standort Hannover, Duitsland
Tel: +49 511 466178
info@groka-dollbergen.de 
www.groka-dollbergen.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.