Filipijns ministerie van Landbouw trekt 1,7 mln euro uit om uienteelt te stimuleren

Het Filipijnse ministerie van Landbouw heeft ongeveer 100 miljoen peso (1,7 miljoen euro) uitgetrokken om de uienteelt van het land te stimuleren, omdat er een aanhoudend tekort is aan witte uien. Het departement wil de uienoogst tussen 2021 en 2025 verhogen van 229.539 ton naar 279.270 ton. Het zal ook zorgen voor afzetmogelijkheden voor de producten van coöperaties en verenigingen van uientelers.

Voor 2022 heeft het agentschap 47,48 miljoen peso toegewezen voor de levering van zaden, zaailingen en meststoffen als onderdeel van de uitvoering van het binnenlandse ontwikkelingsprogramma. Er werd ook minstens 35,673 miljoen peso toegewezen voor de oprichting van uienproductie- en post-oogstfaciliteiten, irrigatienetwerkdiensten en landbouwmachines en -uitrusting.

Het programma financierde ook een pakket technologische opleidingen ter waarde van 1,4 miljoen peso en onderzoek naar de uienteelt ter waarde van 10,048 miljoen peso. Het ministerie overweegt samen te werken met telers in Visayas en Mindanao om de lokale uienteelt uit te breiden en hen te helpen met marktkoppeling.

[ P100 = €1,70 ]

Bron: manilatimes.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven