Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overbruggingsfonds (OBF) per 1 januari 2023 opgeheven

Het Overbruggingsfonds heeft in de afgelopen jaren vele werkgevers financieel kunnen ondersteunen bij de gevolgen van onwerkbaar weer. Hierbij hebben werknemers gebruik gemaakt van de subsidie vanuit het Overbruggingsfonds. Het bestuur van het Overbruggingsfonds heeft het besluit genomen om het fonds per 1 januari 2023 op te heffen. Werkgevers kunnen nu terecht bij het UWV.

Waarom wordt het Overbruggingsfonds opgeheven?
Sinds 2017 worden er geen nieuwe deelnemers toegelaten en is de regeling enkel bruikbaar voor bestaande deelnemers. Het gevolg is dat het aantal bestaande deelnemers steeds verder is gedaald en dat de uitvoeringskosten in verhouding zijn gestegen. Daarnaast kunnen werkgevers sinds 2020 gebruik maken van de landelijke onwerkbaar weer regeling uitgevoerd door het UWV. Reglementair moeten onwerkbaar weer dagen bij het UWV worden gedeclareerd. Enkel de bij het UWV niet vergoede wachtdagen zijn declarabel bij het OBF. Door deze ontwikkelingen valt de noodzaak van het bestaan van het OBF weg en heeft het bestuur besloten het fonds op te heffen.

Tot wanneer kunt u declareren?
De laatste declaratiemogelijkheid bij het Overbruggingsfonds is van 15 november 2022 t/m 15 december 2022. U kunt dan niet eerder gedeclareerde winterdagen tot 1 april en maximaal 10 zomerdagen van 1 april tot 15 november declareren. De declaratie doet u zoals u gewend bent via CAS. Let op! dit geldt alleen voor de sector Groen, Grond en Infrastructuur (GGI) en niet voor Open Teelten.

Wat u kunt doen bij onwerkbaar weer vanaf 2023
Vanaf 2023 kunt u geen onwerkbaar weer dagen meer declareren bij het Overbruggingsfonds. Hiervoor kunt u terecht bij het UWV. Klik voor meer informatie op deze link.

Voor meer informatie:
Colland
Tel: 088 – 008 45 50
info@colland-administratie.nl 

Publicatiedatum: