Mike de Koster, WDK Onions

"Alle inspanningen gericht op binnenhalen van de uien"

Tholen - "Alle inspanningen zijn nu gericht op het binnenhalen van de oogst", vertelt Mike de Koster van WDK Onions uit Kwadendamme vrijdagmorgen. "De laatste keer dat het begon te regenen dachten we dat het wel zou loslopen, maar toen bleef het toch nog al veel en lang regenen. Als alles meezit hopen wij vanavond alle uien voor de regen van het land af te hebben."

"Dat vergt nogal wat creatieve oplossingen, zo zijn er weinig vrachtwagens beschikbaar en dat schopt de planning soms nogal eens in de war", vervolgt Mike. Hoewel de uien die na de regen zijn binnengekomen wel wat kleurverschil vertonen met de eerder binnengehaalde uien, is de sorteerder tevreden over de kwaliteit van e uien. "Links en rechts zijn er wel wat partijen met fusarium, maar de kwaliteit is door de bank genomen goed. Wel is het verschil in opbrengsten zeer groot. In het zuiden varieert dat zomaar van 35 tot 70 ton per hectare."

"De vraag voelt momenteel wat rustiger aan. Dat heeft wellicht ook te maken dat iedereen druk is met het binnenhalen van de oogst, maar ook de export lijkt wat te temperen. Afrika is in dit deel van het seizoen kartrekker en er werd meteen goed gestart op een lege markt, want het lokale product was een eind op. Ook zat er wat marge op voor de Afrikaanse importeurs, dus de betalingen kwamen ook goed binnen. Nu zie je dat de markt wat verzadigd raakt en dan worden de marges kleiner en gaan ook de betalingen wat stroperiger."

"De baalprijs is nog stabiel, maar neigt wel een beetje neerwaarts te gaan. Dat maakt het niet eenvoudig, want zo worden de marges tussen de prijs bij de boer en de exportprijs eigenlijk te klein. Dat maakt de handel een stuk lastiger en het is wel van belang om gas te blijven geven, want tot Kerst is het wel de periode dat we de volumes moeten versturen", besluit Mike.

Voor meer informatie:
Mike de Koster
WDK Onions
Langeweegje 39
4434 NC Kwadendamme (NL)
Tel: +31 (0)113 644270
M: +31 (0)6 48380272
info@wdk-onions.nl  
www.wdk-onions.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven