Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sri Lankaanse telers belast door invoer van uien

Grote Sri Lankaanse uientelers zeggen dat ze moeilijke tijden doormaken door de grote hoeveelheden ingevoerde uien. Ze zeggen dat ze een overvloedige oogst hadden, maar sommigen zitten nu met stapels onverkochte uien. Volgens de telers zijn hun problemen begonnen toen de markt werd overspoeld door geïmporteerde grote uien. De grote uien werden ingevoerd uit landen als Pakistan en India. Lokale telers hebben de regering gevraagd om de belasting op uien opnieuw in te voeren, omdat ze deze keer een recordoogst hebben binnengehaald.

Vorige week bevestigde minister van Landbouw Mahinda Amaraweera dat de telers een overvloedige oogst hadden gehad. "Ik heb de secretaris van het ministerie van Financiën verzocht een belasting te heffen op ingevoerde uien, maar het mocht niet baten." Hij zei dat hij de kwestie met de president zal bespreken en zal proberen een oplossing voor het probleem te vinden.

Bron: sundaytimes.lk

Publicatiedatum: