Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen: Uiensmokkel gaat door, soms zelfs onder de neus van het douanekantoor

In juli werden zeven grote vrachtcontainers de haven van Cagayan de Oro binnengesmokkeld. De witte uien uit China werden verkeerd gedeclareerd als andere levensmiddelen. Douaniers in de noordelijke stad Mindanao namen de smokkelwaar in beslag. Tot zover lijkt dit allemaal in orde.

Maar hoewel de douane van Cagayan de Oro de zending op 20 augustus had afgekeurd, vervoerde en verkocht een derde partij op 18 september zes containerladingen met dezelfde uien in Davao City, in plaats van de uien te vernietigen, te begraven of te verbranden.

President Ferdinand Marcos Jr. heeft strikte orders om de landbouwsmokkel te stoppen. Als gelijktijdig minister van Landbouw heeft hij het Bureau voor Plantenindustrie opgedragen alle invoervergunningen voor groenten in te houden.

Sommige bronnen beweren dat smokkelaars op verschillende manieren goederen recycleren, vaak in samenwerking met de douane. In april-juni 2022 onderzocht het Congres de smokkel van land- en tuinbouwproducten. Waarnemend douanecommissaris Yogi Ruiz zei op 22 september dat "het elimineren van landbouwsmokkel, samen met drugs en wapens" zijn prioriteit is, zoals opgedragen door de president.

Bron: philstar.com

Publicatiedatum: