Uienhandel komt vertraagd op gang in Pacific Northwest

De uienvoorraden zijn nog relatief aan de lichte kant voor dit jaar. "De opbrengsten zijn beter dan vorig jaar met de hittegolf die we hadden, maar ze liggen nog steeds onder het historisch gemiddelde. Door de hittegolf van vorig jaar waren de uien in Pacific Northwest kleiner en hadden ze minder opbrengst," zegt Jared Gutierrez van Columbia Basin Onion.

Columbia Basin Onion zal zijn oogst tegen het einde van de week afronden. De meeste uientelers in Pacific Northwest hebben zeven tot tien dagen vertraging. "We hadden een koele, natte lente en we hadden in dat tijdsbestek niet de warmte-eenheden om de boel op te warmen," zegt Gutierrez. "Daardoor probeerden sommige telers hun gewas wat meer te laten groeien om meer opbrengst te krijgen."

Die lichte aanvoer van uien is goed voor de vraag. "Hoewel de vraag tijdens de oogst iets onder druk komt te staan, is dat normaal. Het valt een beetje weg als mensen ruimte maken voor opslag," zegt Gutierrez. "De vraag zal terugkomen wanneer mensen hun voorraad van wat ze verladen onder controle krijgen. Het ziet er nog steeds uit als een positief seizoen en de meeste mensen zullen doorgaan tot het late voorjaar."

Prijsspreiding gele uien
Natuurlijk heeft dit voor een goede prijsvorming gezorgd, hoewel Gutierrez opmerkt dat er momenteel een spreiding is van jumbo gele uien versus medium gele uien aangezien er meer mediums beschikbaar zijn. "De jumbo prijs is vrij gezond. We hopen dat het verschil weer kleiner wordt als de oogst voorbij is," zegt hij.

Ondertussen is de prijs voor witte uien consistent, terwijl de prijs voor rode uien iets meer onder druk staat. "In vergelijking met vorig jaar zijn sommige prijzen hoger. Deze gezondere prijs is hard nodig vanwege de inflatie die de telers heeft getroffen," zegt Gutierrez.

Ook voor telers en verladers ziet het ernaar uit dat de inflatie doorzet. "Je moet er echt bovenop blijven zitten met je verpakkingen, voorraden en zelfs onderdelen. De productie van onderdelen wordt een uitdaging voor de apparatuur. Als je een onderdeel wilt en het is moeilijk te krijgen, kan het soms het dubbele kosten," voegt Gutierrez eraan toe.

Voor meer informatie:
Jared Gutierrez
Columbia Basin Onion LLC.
+1 (541) 667 9472
Jared.Gutierrez@columbiabasinonion.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven