Spaans uien- en knoflookgroothandel investeert € 3,5 miljoen om distributiecapaciteit te verdubbelen

De Spaanse uien- en knoflookgroothandel Grupo Lomar zal € 3,5 miljoen investeren in de uitbreiding en modernisering van de faciliteiten van het bedrijf in Zarza de Tajo (Cuenca). Daarmee plant Grupo Lomar de dagelijkse distributiecapaciteit naar zijn klanten, waaronder de Madrileense groothandelsmarkt Mercamadrid of supermarktketens zoals Alcampo, Carrefour, El Corte Inglés, Día of Makro, van 150.000 tot bijna 400.000 kg uien uit te breiden. "Binnen vijf jaar zullen de nieuwe faciliteiten op volle capaciteit draaien", zegt José López de la Fuente, CEO van Grupo Lomar.

Het distributiebedrijf zal twee panden hebben van in totaal 19.000 m² op een perceel van 200.000 m². De uien- en knoflookhandelaar gaat het aantal koelcellen verdubbelen van vijf naar tien, twee nieuwe machines aankopen voor het verpakken met cellulose en katoengaas en de bestaande verwerkingslijnen aanvullen met palletiseermachines om het proces nog verder te automatiseren. Dit project zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 worden afgerond. Er zijn ondertussen al 1.000 zonnepanelen geïnstalleerd op de twee vestigingen van het bedrijf, die 566 kWh per dag zullen genereren voor eigen consumptie.

Een van de doelstellingen van Grupo Lomar, dat over een teeltareaal van meer dan 600 hectare beschikt in Andalusië, Castilla-La Mancha, Madrid en Castilla y León, is om de aanvoer in minder dan 24 uur te kunnen blijven garanderen aan al zijn klanten in Spanje en Portugal. Het bedrijf streeft er ook naar om de export naar onder meer de Verenigde Staten, Panama of Brazilië, dat momenteel rond de 30% ligt, verder op te voeren.

Bron: foodretail.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven