Pakistan breidt invoer van Oezbeekse uien uit

Afgelopen augustus is Pakistan begonnen met de invoer van uien uit Oezbekistan als gevolg van het enorme verlies van lokale oogsten door de rampzalige overstromingen. Het volume van de uienzendingen uit Oezbekistan naar Pakistan is in de eerste 20 dagen van oktober echter meerdere malen toegenomen in vergelijking met augustus en september. Een van de belangrijkste factoren voor de groei is de daling van de groothandelsprijzen voor uien op de binnenlandse markt van Oezbekistan.

Van begin januari tot eind juli 2022 was er bijna geen uitvoer van uien uit Oezbekistan naar Pakistan. Maar de natuurramp heeft de gebruikelijke handel veranderd en Pakistan importeert sinds augustus van dit jaar actief uien uit Oezbekistan.

Volgens officiële statistieken bedroeg de uitvoer van uien uit Oezbekistan naar Pakistan van begin augustus tot nu 2.300 ton in augustus, 2.900 ton in september en 9.700 ton van 1 tot 20 oktober.

Zoals uit de gegevens blijkt, was het volume van de uienzendingen van Oezbekistan naar Pakistan in de eerste twee decennia van oktober 2022 minstens 3,3 keer hoger dan de maandelijkse volumes in augustus en september en bleek het 1,8 keer meer te zijn dan in totaal in de vorige twee maanden.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven