India: Uienprijzen stijgen nu Indore een leveringspunt is voor andere markten

Nu het Indiase Diwali-festival voorbij is, stijgen de uienprijzen op de markt van Indore plotseling. Uien werden maandag op de markt van Indore verkocht tegen Rs 40 per kg. De prijs van kwaliteitsuien op de groothandelsmarkt tikte Rs 2400 per 100 kg aan. Op de groothandelsmarkt zijn de prijzen in één dag met 300 tot 400 Rs per 100 kg gestegen. Consumenten zijn bang nu de prijs van uien weer stijgt. Maar handelaren zeggen dat de uienprijzen waarschijnlijk niet uit de hand zullen lopen.

De uienprijs is op één dag op de markt gestegen van 8 tot 10 Rs per kg. Op zaterdag verkocht Devi Ahlyabai uien van goede kwaliteit voor 19 tot 20 Rs per kg op de Holkar-groothandelsmarkt. Dezelfde maandag werd de ui verkocht voor 23 à 24 Rs per kg.

Tegelijkertijd is de aanvoer van uien op de groothandelsmarkt bijna verdubbeld in vergelijking met zaterdag. Volgens een groothandelaar zijn er momenteel geen uienvoorraden in Zuid-India of Maharashtra, de belangrijkste uientelende regio's van het land. De telers in Malwa-Nimar hebben echter goede voorraden. Daarom is Indore een bevoorradingscentrum geworden voor alle markten in het land. Door de toegenomen vraag naar uien stijgen de prijzen.

[Rs 100 = €1,20 ]

Bron: newswaali.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven