Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte: Gunstig weer belooft een kwalitatief goede oogst van knoflook en rode uien

Met de koudere temperaturen aan het einde van het jaar is het weer in Egypte gunstig voor de teelt van rode uien en knoflook en belooft het een oogst van goede kwaliteit volgens Ralph Nakal van teeltbedrijf Tomna.

"Hoewel het moeilijk is om uitspraken te doen over de volumes vóór de eigenlijke oogst in januari, verwachten we een stabiel volumeniveau. We zijn erin geslaagd hetzelfde areaal als vorig jaar te behouden, ondanks de stijgende kosten," aldus de Egyptische teler.

De stijging van de energiekosten en de devaluatie van het Egyptische pond vormden een uitdaging voor de Egyptische telers, waarvan sommigen volgens Ralph Nakal hun areaal dit jaar met 70% hebben moeten inkrimpen.

De oogst van Tomna van knoflook en rode uien zal vanaf januari 2023 beschikbaar zijn en is bestemd voor de Europese markt, Jordanië en Brazilië.

Ondertussen voldoet het bedrijf aan de vraag via zijn pas geopende filiaal in Chili, met een volume van 1200 ton knoflook bestemd voor de VS, Canada en Brazilië.

Voor meer informatie:
Ralph Nakhal
Tomna for Agricultural Investment
Mobiel: +20 100 2717 275
ralph@tomna.farm
www.tomna.farm

Publicatiedatum: