Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bas van den Hemel legt taken bij De Groot en Slot 1 dag neer voor 'Directeur voor 1 dag'

Op woensdag 16 november 2022 neemt De Groot en Slot deel aan 'Directeur voor 1 dag'. Eén student zal voor één dag de taken van Bas overnemen en dus eenmalig de directeur van De Groot en Slot zijn. Om alvast kennis te maken met Bas en een idee te krijgen van zijn dagelijkse werkzaamheden, heeft Seed Valley hem 5 vragen gesteld. Lees hieronder het interview van Seed Valley.

1. Kun je in het kort vertellen wat De Groot en Slot doet?
"De Groot en Slot (DGS) is een zaadveredelingsbedrijf met één specialisme: Allium (ofwel zaai-, plant-, stengel- en bosuien, zaaisjalotten en knoflook). Het ontwikkelen en in stand houden van nieuwe, hoogwaardige rassen doen wij al meer dan 65 jaar met veel succes. Dat doen wij niet alleen. Samen met onze partner Bejo zijn we wereldwijd actief en zijn we wereldmarktleider in uienzaad. Daarom vind je onze producten in alle continenten, van Noord-Amerika tot Azië."

2. Hoe ben jij hier terecht gekomen?
"Ik ben in november 2018 begonnen als manager van de Veredelingsafdeling en sinds 1 september jl. ben ik directeur geworden. Hiervoor heb ik, nadat ik in Wageningen de studie Tuinbouw had afgerond, gewerkt in de productie van potplanten, de pot- en snijrozenveredeling, het koelen en prepareren van bloembollen en de bemiddeling in vaste planten en bloembollen. Ook heb ik de nodige jaren beroepsmatig gewerkt als commandant bij de brandweer."

3. Wat maakt werken in Seed Valley/bij DGS voor jou zo leuk?
"We werken in een dynamische en belangrijke sector. De bedrijven in Seed Valley leveren een belangrijk bijdrage aan het beschikbaar stellen van uitgangsmateriaal voor de voedselteelt. Het is mooi om daar als DGS en persoonlijk deel van uit te maken. Bij DGS is geen dag hetzelfde, dat is op zich al leuk. Daarnaast zijn we innovatief, niet alleen in de veredeling, maar breder dan dat. Ook duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. De collega’s bij DGS vormen een hecht team en hebben hart voor de zaak. Kortom, veel zaken die het leuk maken om in Seed Valley en specifiek bij DGS te werken."

4. Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?
"Het zal niet vreemd overkomen dat een groot deel van de werkdag gevuld is met in- en externe overleggen, vergaderen, stukken lezen, mailen etc. Maar ik vind het ook belangrijk om feeling te houden met wat er verder gebeurt. In mijn functie als manager deed ik dat door met enige regelmaat proefvelden te bezoeken en mee te helpen met o.a. het beoordelen van de proeven of het selectiewerk. Met de ‘poten in de klei’ zullen we maar zeggen. Of ik neem een kijkje in onze kassen of ons veredelingscentrum. Het gevaar in een directiefunctie is dat je opgeslokt wordt door vergaderingen en overleggen. Ik zal zeker zorgen dat ik contact hou met de verschillende afdelingen van onze organisatie en zo af en toe een dag meega/meewerk."

5. Tot slot: wat is jouw tip voor de student die een dag mee komt lopen als directeur?
"Zorg ervoor dat je vooral geniet; geef je ogen en oren goed de kost! We maken er een leuke en relaxte dag van."

Bron: Seed Valley

Publicatiedatum: