Invoerbesluit voor uien op komst op de Filipijnen

Het ministerie van Landbouw op de Filipijnen maakte bekend dat het de toestand van de uienvoorraad beoordeelt in afwachting van een besluit om uien in te gaan voeren. Rex C. Estoperez, plaatsvervangend woordvoerder van voornoemd ministerie: "We zullen volgende week beslissen of we uien en andere landbouwproducten moeten gaan invoeren."

In oktober stelde het ministerie een voorgestelde retailprijs van (omgerekend) € 2,86 per kilo vast voor rode uien in de National Capital Region. Estoperez zei dat de prijzen van rode uien die deze maand op markten werden verkocht gemiddeld € 4,72 per kilo bedroegen.

Estoperez zei dat op basis van de prognoses van het Bureau of Plant Industry het huidige aanbod van uien aan de vakantievraag kan voldoen: "Op basis van de inventaris van het Bureau hebben we minstens 10.000 ton uien op de markten. Dit is de laatste voorraad. Volgens het Bureau is dit genoeg tot de feestdagen, maar de vraag stijgt meestal deze maand."

Gesmokkelde uien ongeschikt voor consumptie
Estoperez voegde eraan toe dat het ministerie van Landbouw de smokkel van landbouwproducten zal aanpakken.

Hij zei dat de 100.000 kilo gesmokkelde uien die in de haven van Manilla zijn onderschept, niet geschikt zijn voor menselijke consumptie. De uien voldeden niet aan de fytosanitaire test, die vereist is voor de verkoop aan consumenten.

Bron: bworldonline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven