Fiji wacht op nieuwe voorraad Nieuw-Zeelandse uien

In de aanloop naar Kerst was er op de eilandengroep Fiji een tekort aan Nieuw-Zeelandse uien als gevolg van leveringsproblemen. Hierdoor konden veel consumenten geen uien kopen. Op plaatsen waar er nog voorraden zijn, zijn de prijzen de pan uit gerezen, wat de frustratie van de consumenten nog vergroot.

Marktkoopman Emori Lekima zei dat er sinds vorige week een tekort is, omdat ze wachten op exportuien uit Nieuw-Zeeland. "Voor zover ik weet, hebben we twee weken geleden voor het laatst uien geëxporteerd uit Nieuw-Zeeland."

Minister van Financiën Biman Prasad zei dat hij met de belanghebbenden zou spreken over het leveringsprobleem: "Ik heb niet gevolgd waarom de uienprijs is gestegen, uiteraard zal ik binnen het ministerie en binnen de handelscommissie bespreken wat er aan de hand is. Er zijn natuurlijk factoren die daartoe leiden en we moeten uitzoeken wat er aan de hand is."

Uien zullen naar verwachting deze week weer op voorraad zijn bij de grote supermarkten in Fiji.

Bron: fbcnews.com.fj


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.