Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belastingdienst publiceert Landelijke Landbouwnormen 2022

De Belastingdienst heeft recent de Landelijke Landbouw Normen 2022 gepubliceerd. De Landelijke Landbouw Normen zijn normbedragen die door agrarische ondernemers of hun fiscale adviseurs bij de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting moeten worden gebruikt, zo meldt LTO Nederland.

De Landelijke Landbouwnormen 2022 zijn hier te vinden

De normen zijn in nauwe samenwerking tussen LTO Nederland, de verenigingen van accountants- en belastingadviesorganisaties en de Belastingdienst voorbereid en vastgesteld. De Landelijke Landbouw Normen dragen bij aan vereenvoudiging van de fiscale aangifte en minder kosten voor de agrarisch ondernemer. De agrarische sector heeft als enige sector in Nederland deze afspraken met de Belastingdienst. De normen zorgen voor een uniforme uitleg over de hoogte van kosten, waarde van dieren of te hanteren afschrijvingspercentages in de fiscale aangifte. Discussies over en het onderbouwen van de waarde van bijvoorbeeld een koe, varken of fruitopstanden of afschrijving van landbouwmachines worden daarmee voorkomen.

Aan het overleg namen vertegenwoordigers deel van LTO Nederland, SRA, de Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus ‘VLB’, De TAAK, Ministerie van Financiën en de Belastingdienst.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: