Uienaanvoer in Fiji zou binnen enkele weken moeten normaliseren

Supermarkten in Fiji kampen met een enorm tekort aan uien, voornamelijk als gevolg van het moeilijke Nieuw-Zeelandse groeiseizoen. De regering van Fiji verklaarde afgelopen week in een verklaring dat verschillende handelaren in het land tijdens het vakantieseizoen uien uit de VS hebben ingevoerd om aan de plaatselijke vraag te voldoen. "De regering van Fiji werkt echter nauw samen met de New Zealand Commerce Commission om de situatie in het oog te houden en de meest doeltreffende oplossing voor het tekort te bepalen".

"In de tussentijd neemt het ministerie van Buitenlandse Handel, Coöperaties en KMO's alle proactieve maatregelen om de gevolgen voor de consumenten te verzachten - in samenwerking met de FCCC (Fijian Competition and Consumer Commission) en de Raad (Consumer Council of Fiji) om ervoor te zorgen dat handelaren de bepalingen inzake consumentenbescherming uit de FCCC Act van 2010 niet overtreden, met name wat betreft te hoge prijzen.

De regering verklaarde dat een recente product- en marktanalyse van de FCCC een aanzienlijke prijsstijging voor uien aan het licht heeft gebracht. Volgens fijitimes.com zal de recente prijsstijging van uien als gevolg van een tekort aan uien binnen enkele weken worden genormaliseerd.

Bron: fijitimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.