Filipijnse heeft dringend nieuwe koelinstallaties voor uien nodig

Aangezien er momenteel veel problemen zijn met de levering van uien op de Filipijnen, heeft de landbouwersgroep Kilusang Magbubukid ng Pilipinas (KMP) er bij de regering op aangedrongen om koelinstallaties voor deze groente in te richten. De groep beweert dat het gebrek aan gekoelde opslagfaciliteiten voor uien een van de belangrijkste factoren is waarom uien nu zo duur zijn.

"We kunnen ook invoer, smokkel en prijsmanipulatie de schuld geven van de exorbitante uienprijzen," zei KMP-voorzitter Rafael Mariano.

In 2022 hadden de Filipijnen 151 door het ministerie van Landbouw erkende koelhuizen. De meeste daarvan bevinden zich in de National Capital Region met 45, Central Luzon met 30 en Calabarzon met 24. Volgens KMP is dit niet genoeg om het grote bederf van landbouw-producten te voorkomen.

De Filipijnen Chamber of Agriculture and Food Inc. (PCAFI) riep ook op tot investeringen in koelinstallaties, omdat dit de manier is "om verliezen na de oogst te verminderen en het inkomen van de boeren te verbeteren."

Bron: bulatlat.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.