Rob Kent - Kent Exports

"Er zal in februari een goed aanbod zijn van grote gele uien"

Rob Kent verhuisde een jaar geleden met zijn gezin van Australië naar Singapore om dichter bij de markten te zijn waaraan zijn bedrijf, Kent Exports, levert.

"Ik ben zeer tevreden over hoe ons eerste jaar is verlopen in een uitdagende en dynamische markt als gevolg van de aanhoudende wereldwijde druk. De Zuidoost-Aziatische markt was goed, maar niet zo druk als vóór de pandemie. Ik verwacht dat de omstandigheden dit jaar aanzienlijk zullen verbeteren."


Pas geoogste uien liggen te drogen voor het sorteren

Rob exporteert veel producten uit Australië en andere markten naar Azië en het Australische uienseizoen staat op het punt te beginnen, wat betekent dat er een goede beschikbaarheid is om alle markten wereldwijd te bevoorraden.

"Ik werk nauw samen met enkele van de grote Australische uientelers en in februari zal er een goed aanbod zijn van de grote geel/bruine rassen. De uienprijs blijft sterk op de Australische binnenlandse markt, dus het zal interessant zijn om te zien waar de prijzen zullen liggen voor de exportmarkt."

Kent Exports en zijn telers sturen goede hoeveelheden naar Taiwan, vorig jaar meer dan 5.000 ton, en ze hopen dat dit jaar te verhogen. Rob vertelde dat er de afgelopen weken goede vraag is geweest van kopers in het VK en Europa.

Naast de export naar Taiwan is Rob actief in Singapore, Maleisië, Thailand, Japan en Korea, en hij is onlangs een dialoog gestart met de Filipijnen om uien te leveren vanwege hun tekort.

"We kijken ernaar uit om namens onze Australische telers goede hoeveelheden te exporteren en onze klanten een product van topkwaliteit te leveren."

Voor meer informatie:
Rob Kent
Kent Exports
Tel: +65 9778 7705 
rjkentexports@outlook.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.