Uienprijs in Polen in december 2022 drie keer hoger dan een jaar geleden

De oorlog in Oekraïne en een slechte oogst in West-Europa hebben geleid tot grote exportvolumes van Poolse uien en een merkbare prijsstijging, meldt AgroTimes met verwijzing naar Rzeczpospolita.

"De droogte heeft geleid tot het verlies van leveringen van grote producenten in de EU, waaronder Spanje. Door de oorlog is de teelt van uien in Oekraïne aanzienlijk gedaald", verklaarde Mariusz Divulsky, expert bij PKO BP, aan de media. "Het was de stijging van de export naar Oekraïne die leidde tot een 60% stijging van de verkoop uit Polen van juli tot oktober 2022." 

Medio december betaalden de inkopers 2,28 PLN (€ 0,48) per kilogram uien. Dit is de hoogste prijs in december sinds 2004, en bijna drie keer hoger dan in 2021. Een dergelijke sterke stijging zou de inflatie in de groenteconsumptie kunnen beïnvloeden, omdat 12% van de groenten die de Polen consumeren uien zijn.

Voor meer informatie: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.