Horeca kijkt naar een positieve toekomst tijdens Horecava 2023

Tholen - Ondanks de blijvende uitdagingen voor de horeca stond de Horecava 2023 van 9 tot en met 12 januari in het teken van positiviteit en innovatie. Met in totaal ruim 61.000 bezoekers spreekt de organisatie van een succesvol evenement in de Rai in Amsterdam, waarbij opviel dat veel bedrijven een toekomst zien in veganistische oplossingen. De beurshal 4 geurde dagenlang naar de bereide gerechten met jackfruit en Fava bonen. 

Klik hier voor de fotoreportage van de Horecava

Van circulariteit tot verpakkingsoplossingen, van grote veranderingen in de manier waarop de horeca omgaat met personeel tot de normalisering en acceptatie van plant based food. De toekomst van de horeca was goed vertegenwoordigd op de Horecava. Op de beurs werd getracht om het hoofd te bieden aan alles wat op horeca ondernemers afkomt, van nieuwe wetgeving op het gebied van duurzaamheid, personeelstekorten en prijsstijgingen.

Rai voor horecabeslissers
Om de beurservaring voor iedereen, publiek en exposant, zo aangenaam en effectief mogelijk te maken, heeft Horecava deze editie gewerkt met een datagedreven wervingssysteem. De voorspellende modellen die voortkomen uit deze data en analyse, geven weer welke doelgroep het beste aansluit op de wensen en doelen van de Horecava exposant.

En deze strategie heeft succes gehad. Het percentage (eind)beslissers in de bezoekersgroep is, volgens de organisatie, significant hoger dan in voorgaande jaren. Het percentage beslissers is gestegen met 16% en het aantal niet beslissers is gedaald met 35% ten opzichte van 2020.

Verder werden er weer traditioneel genoeg nieuwe producten geïntroduceerd, zoals bijvoorbeeld de aardappel polenta rolls en vegan gratin van Peka Kroef. Al met al was de algemene teneur gedurende de dagen in de Amsterdamse Rai positief te noemen. Standhouders gingen met een enthousiast gevoel naar huis en spraken van kwalitatieve bezoekers en positieve toekomst voor de horeca.

Volgend jaar zal de Horecava 2024 plaatsvinden van 8 januari tot en met 11 januari.

Klik hier voor de fotoreportage van de Horecava

Voor meer informatie:
Horecava 2023
www.horecava.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.