Dineke Kooijmans: “Dit is een topzaak!”

Goedlopende winkel met veel perspectief ter overname aangeboden

Tholen – Was het runnen van een AGF-speciaalzaak minder veeleisend geweest, dan hadden Eric en Dineke Kooijmans zeker tot aan hun pensioen doorgegaan met Kooijmans Groente & Fruit in Dedemsvaart. Maar het werk dat voor de goed lopende zaak verzet moet worden is fysiek te zwaar aan het worden. “Meer personeel aantrekken is nu niet mogelijk. We denken dat een jonger iemand dit werk wel prima aan zou kunnen. Voor ons is één dag in het weekend om te herstellen niet meer voldoende”, legt Dineke (61) uit.

Dineke en haar man stapten 5 jaar geleden over van een Foodtruck naar een fysieke winkel. “We zagen dit als een mooie kans en hebben de winkel verder uitgebreid en opgebouwd tot wat het nu is. Een veelzijdige speciaalzaak met een ruim aanbod van groenten en fruit, vruchtensappen, noten en gemaksproducten waaronder maaltijden. Daarnaast verzorgen we overwerk maaltijden, hebben een mooie portefeuille werkfruit en zijn we fruit- en presentjesspecialist in de regio."

In 2021 is de zaak met een kleine verbouwing up-to-date gemaakt. Er is een eigen snijkeuken voor groentes, rauwkostsalades, maaltijden, pizza’s en soepen aanwezig en 2 grote koelcellen. Naast Dineke en haar man werken er 2 parttimers (1 productie en 1 in de winkel) en 2 studentes voor de zaterdag op basis van payrolling. "Een nieuwe eigenaar kan zo instappen en de winkel verder uitbouwen. Er zijn meer dan voldoende kansen voor. Daarom is dit het perfecte moment om de zaak over te doen aan iemand die het naar een hoger level kan brengen", legt Dineke uit. "We weten zeker dat er nog meer uit te halen is, bijvoorbeeld door horeca toe te voegen en verder uit te breiden in maaltijden, catering en werkfruit en in te spelen op toeristen. Alleen, ons lukt dat niet meer." 

Kooijman Groente en Fruit vervult een regiofunctie, in de omtrek zijn geen andere AGF-speciaalzaken aanwezig. Dineke: "Door de combi Ah supermarkt en schoenhersteller aan de Markt van Dedemsvaart zijn wij een regionale trekker. Er is veel aanloop van regionale klanten uit Zuidwolde, Slagharen, De Krim, Lutten, Balkbrug, Ommen die hun wekelijkse boodschappen in Dedemsvaart komen doen of hun schoenen moeten herstellen." Klanten zijn echt op zoek naar kwaliteit en Dineke merkt dat hun clientèle ondanks inflatie niet afhaakt. "We draaiden afgelopen jaren een omzet van rond de 300.000 euro en dat was ook afgelopen jaar het geval. Ook al hebben we besloten te stoppen, wij blijven enthousiast over deze zaak. Het is een topzaak!"

Voor meer informatie:
Kooijmans Groente & Fruit
Markt 67
Dedemsvaart
Tel.: +31 (0)523 613 370
info@groentespecialistkooijmans.nl
Weshop.groentespecialistkooijmans.nl
FB Kooijmans Groente en Fruit


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.