William Westhoeve over de Hollandse aardappelexport:

"De grote vraag is wanneer Oost-Europa aan de markt komt"

Tholen - De aardappelexport verloopt volgens William Westhoeve van Westhoeve Potatoes uit Ouddorp al weken stabiel. "Het is niet heel druk, maar ook niet heel rustig. Prijzen liggen al lange tijd op hetzelfde niveau. Soms gaat er een centje af of bij, maar van gekkigheid is zeker geen sprake geweest. Inmiddels lijken de prijzen zachtjesaan toch wat te gaan stijgen."

"De prijs bij de boer ligt momenteel tussen de 22 en 24 cent. Voor de exportprijs in de baal moet je denken aan een niveau rond de 29 cent, dus op zich zijn dat prima prijzen waar ook de boer niet over mag klagen", vervolgt Westhoeve. "Momenteel trekken de frietfabrieken wel aan het aanbod. Als dat zo blijft, kan dat voor ons ook invloed krijgen voor de prijs bij de boer."

"Wij exporteren momenteel veel naar het Caribisch gebied.  Bestemmingen als Curaçao, Suriname, Trinidad en Tobago blijven redelijk goed doorlopen. De export naar Afrikaanse bestemmingen als Senegal en Mali is gebeurd. Wel blijft de export naar Ivoorkust doorlopen. Voor de export naar het Verre Oosten zijn we momenteel te duur. Hoewel de zeevrachttarieven wat zijn gezakt, liggen die nog ver af van het oude niveau."

"Verder zien we nog weinig gekke bestemmingen aan de markt. De grote vraag voor ons is wanneer Oost-Europa aan de markt zal komen. Men informeert al wel, maar koopt nog nauwelijks, waarschijnlijk omdat ze nu nog aardappelen een paar cent goedkoper in Duitsland kunnen kopen, maar als die leeg zijn, verwacht ik de Oost-Europese landen wel aan de markt."

Voor meer informatie:
William Westhoeve
Westhoeve Potatoes
Hofdijksweg 42
3253 KB Ouddorp
+31 (0)187 68 31 37
info@westhoevepotatoes.nl 
www.westhoevepotatoes.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.