Uien ter waarde van €44,4 mln rechtstreeks verkocht aan Filipijnse consumenten

Het Filipijnse ministerie van Landbouw meldt dat voor P2,6 miljard (ruim € 44.467.500) aan uien is verkocht door coöperaties en telersverenigingen aan consumenten, zonder tussenpersonen. "In overeenstemming met zijn visie om het inkomen van boeren en vissers te verhogen, heeft president Ferdinand R. Marcos Jr. het ministerie van Landbouw opdracht gegeven om voedselproducenten rechtstreeks in contact te brengen met consumenten en institutionele kopers, waardoor de tussenhandel wordt uitgeschakeld", aldus het agentschap in een verklaring.

Tijdens de feestdagen stegen de uienprijzen tot P700 (bijna € 12) per kilo, waardoor het ministerie maatregelen moest nemen. "Van september 2022 tot 24 januari 2023 hebben de verkooppunten voor ongeveer P2,589 miljoen aan uien verkocht aan institutionele kopers, bestaande uit 3.478 kilo rode uien ter waarde van P755.455 en 5.106,38 kilo witte uien ter waarde van P1,833 miljoen", aldus het ministerie.

De uien werden gekocht uit verschillende gebieden in het land, via het initiatief van de Agribusiness and Marketing Assistance Service, aldus het agentschap.

[ P100 = €1,70]

Bron: newsinfo.inquirer.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.