Zamboanga City, Filipijnen

71.000 kilo gesmokkelde uien vernietigd

Terwijl de consumenten blijven lijden onder de hoge prijzen van uien op de lokale markten als gevolg van een vermeend gebrek aan aanbod, heeft de regering onlangs meer dan 71.000 kilo gesmokkelde uien vernietigd in Zamboanga City. Bronnen beweren dat deze uien zaterdag werden begraven op het terrein van het Department of Agriculture Research Center in Zamboanga City. De gesmokkelde producten werden afgevoerd omdat zij "niet kunnen worden geconsumeerd" omdat zij naar verluidt geen veiligheidsinspecties hebben ondergaan, wat mogelijk risico's voor de consument kan opleveren.

Alles bij elkaar vormde dit meer dan 12.000 zakken die in beslag werden genomen tijdens verschillende acties die de afgelopen weken door wetshandhavingsinstanties werden uitgevoerd. Afgelopen 25 januari nam het Bureau of Customs Port of Zamboanga voor ruim
€ 315.000 aan gesmokkelde uien in beslag aan boord van een schip in Brgy. Ayala, Zamboanga City.

Bron: philstar.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.